Anglies monoksidas iš krosnių? Tylus žudikas! Štai kaip neleisti jam ištrūkti iš židinio.

Anglies monoksidas iš krosnių? Tylus žudikas! Štai kaip neleisti jam ištrūkti iš židinio.

Įvadas

Medinės krosnys yra populiari pasirinktis šildant namus, siūlantis jaukų atmosferą ir tvarų alternatyvą iškastiniam kūilui. Tačiau labai svarbu būti atsargiam bevizės anglies monoksido (CO), kuris gali išsiskirti deginant malkas. Anglies monoksidas yra bespalvis, bekvapis ir toksiškas dujas, kuris gali būti žalingas žmogaus sveikatai, jei nebus imtasi tinkamų atsargumo priemonių. Šiame straipsnyje išnagrinėsime susijusius pavojus su anglies monoksidu medinėse krosnyse ir pristatysime pagrindinius būdus, kaip užkirsti kelią šių pavojingų dujų išsiskyrimui.

1. Kas yra Anglies Monoksidas?

Anglies monoksidas yra iškastinio kūlio, įskaitant medieną, degimo nepilnos išlydimas.

Metant malkos, oras jungiasi su anglies medžiagoje ir sukuria anglies dioksidą (CO2) ir, neefektyviomis degimo sąlygomis, anglies monoksidą.

Priešingai nei CO2, anglies monoksidas yra labai toksiškas ir gali būti mirtinas didelėse koncentracijose.

2. Susiję Pavojai su Anglies Monoksidu

Anglies monoksido poveikis gali sukelti įvairių simptomų, nuo lengvų iki sunkių, priklausomai nuo koncentracijos ir ekspozicijos laiko. Dažni simptomai apima galvos skausmą, pykinimą, svaigulį, nuovargį ir minties sumišimą. Sunkiais atvejais anglies monoksido apsinuodijimas gali sukelti sąmonės netekimą, nuolatinę smegenų žalą ir net mirtį. Svarbu pabrėžti, kad anglies monoksidas yra ""tikrus žudikas"", nes jis yra bekvapis ir bespalvis, todėl sunku nustatyti jo buvimą be konkrečių priemonių.

3. Saugos Tikrinimai Medinėms Krosnims

Norint užkirsti kelią anglies monoksido išsiskyrimui naudojant medines krosnis, labai svarbu laikytis kelių svarbių saugos tikrinimų:

3.1 Kaminų Montavimas ir Tikrinimas

Prieš naudojant medinę krosnį, labai svarbu užtikrinti, kad ji būtų įdiegta teisingai ir būtų atliktas išsamus kaminų patikrinimas kvalifikuoto specialisto. Sugadintas montavimas ar pažeistas kaminas gali padidinti anglies monoksido nuotėkio riziką namų aplinkoje.

3.2 Reguliarus Priežiūra

Kitas svarbus profilaktinis veiksmas yra reguliari kaminų priežiūra. Tai apima periodinį kaminų valymą ir susikaupusio pelenų ir degimo liekanų pašalinimą. Nešvarus ar užkimštas kaminas gali pakenkti tinkamam degimui ir padidinti anglies monoksido gamybą.

3.3 Dūmtraukių Kontrolė

Kaminų dūmtraukis yra pagrindinis aspektas, užtikrinantis tinkamą orų cirkuliaciją ir efektyvų degimą. Jei dūmtraukis yra nepakankamas, degimo metu sukurto anglies monoksido gali nebūti tinkamai išvėdinamas. Rekomenduojama reguliariai tikrinti kaminų dūmtraukį ir, jei reikia, jį sureguliuoti, kad būtų optimizuotas saugus degimas.

Sprendžiant dūmtraukio problemą, paprasčiausiai įrengkite Gemi dūmtraukio aspiratorių, kurį rasite šiame skyriuje.

4. Anglies Monoksido Detektorių Montavimas

Papildoma labai rekomenduojama saugumo priemonė yra anglies monoksido detektorių diegimas šalia medinės krosnies ir gyvenamųjų patalpų. Šie įrenginiai gali aptikti anglies monoksido buvimą ore ir įspėti gyventojus pavojingų koncentracijų atveju. Užtikrinkite, kad detektoriai būtų įrengti teisingai ir kad baterijos būtų reguliariai keičiamos, kad būtų užtikrintas jų tinkamas veikimas.

5. Pakankama Ventiliacija

Gera vėdinimas yra būtinas, kad būtų užtikrintas gaivaus oro cirkuliacija ir anglies monoksido pašalinimas. Įsitikinkite, kad gyvenamųjų patalpų būtų tinkamai vėdinamos, ypač kai naudojate medinę krosnį. Langų atidarymas ar mechaninių vėdinimo sistemų naudojimas gali padėti sumažinti anglies monoksido koncentraciją namų aplinkoje.

Išvados

Anglies monoksidas kelia tikrą pavojų medinėse krosnyse, bet tinkamai laikantis atsargumo priemonių ir saugos tikrinimų riziką galima ženkliai sumažinti.

Dėka Gemi kaminų aspiratorių, kurie leidžia:

1) Pataisyti kaminų trauką, skatinant potencialiai kenksmingų dujų evakuaciją iš namų

2)

Verskime Gemi universo, mes didžiuojamės pristatyti mūsų platus židinio dūmtraukioasortimentą, kiekvienas suunikaliais bruožais, patenkinančiais mūsų klientų įvairias poreikius. Mūsų pasiaukojimaspuikumui vedė mus kurtiįvairių modelių įvairų pasirinkimą, užtikrinant, kad kiekvienas detalis būtų kruopščiaisuprojektuotas irprižiūrėtas.

Židiniodūmtraukiai "pagrindiniai": Židinio dūmtraukis tiems, kurie ieškopatikimų ir efektyviųsprendimų, mes siūlome savo židinio dūmtraukio pagrindinę liniją. Šie modeliai sukurtisiekiant suteikti patikimasveikimo charakteristikas prie prieinamos kainos, užtikrinant efektyvų dūmų pašalinimąnesutrikdantkokybės.
Pagrindiniai bruožai: 300 C° siurbimo, 3 Metų Garantija ir 2500 M³/h siurbimogalia.

Židiniodūmtraukiai "profesionalūs": Jei ieškote profesionalaus lygioveiksmų, pasižyminčių dardidesne galia ir patikimumu, mūsų profesionalūs dūmų ištraukikliai yra idealipasirinkimas.
Pagrindiniai bruožai:700 C° siurbimo, 6 Metų Garantija ir 3800 M³/h siurbimo galia.

Mūsų kolekcija taip pat apima įvairių medžiagų ištraukiklių asortimentą, įskaitantnerūdijantį plieną ir varį.

Židiniodūmtraukiai"plieniniai": Plieno ištraukikliai įkūnija modernų eleganciją ir yrasukurti atlaikytilaiko iššūkius, siūlant efektyvų siurbimą ir stilingą stilių

Elektrinis dūmųištraukiklis su 6 greičių,išskirtinai sukurta iš nerūdijančio plieno Aisi 304. Dėl savo konstrukcijos dūmųištraukiklis atsparus atmosferossąlygoms ir jūros druskai, užtikrinant ilgesnį tarnavimo laiką. Variklio galia 3800m³/h,įdiegiamas ant bet kokioskylės dydžio. Dūmų ištraukiklis atsparus iki 700°, atveju gaisro.

Židinio dūmtraukiai"variniai":Kita vertus, variniai ištraukikliai ne tik atspindi klasikinę grožį, bet taip pat pasižymiilgaamžiškumu.
Varinisdūmų ištraukiklis - tai „Gemi“ elektrinių dūmų ištraukiklių viršūnė. Sukurtas išnerūdijančio plieno Aisi 304, kadbūtų užtikrintas atsparumas atmosferos sąlygoms ir jūros druskai. Dėmesys detalių estetikai,dėka vario dangos. Kaipir profesionalus modelis „Moro galva“, siurbia 3800m³/h ir išlaiko iki 700°. Dūmų problemaišspręsta. Puikiai tinkažidiniams, krosnims, kepsninėms, krosnims ir pan. 10 metų garantija visam dūmų ištraukikliokonstrukcijai.

Pirkti dabar!.